Το παγωτό με γεύση μέντα είναι ότι πιο ξεχωριστό έχεις δοκιμάσει και θα το φτιάξεις μόνη σου πανεύκολα.
Συστατικά
- 2 φλ. κάσιους μουλιασμένα σε νερό
- 1 1/2 φλ. φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. γάλα αμυγδάλου
- 1/4 του φλιτζανιού μέλι
- 1/4 κ.γλ. εκχύλισμα μέντας
- αλάτι
- 2 κ.σ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μουλιάζεις τα κάσιους σου σε ένα μπολ για περίπου 30 λεπτά.
- Στραγγίζεις τα μουσκεμένα κάσιους και τα τοποθετείς μαζί με τη μέντα, το γάλα αμυγδάλου, το μέλι, το εκχύλισμα μέντας και το αλάτι σε ένα μίξερ.
- Χτυπάς τα υλικά μέχρι να πάρουν μορφή κρέμας.
- Μεταφέρεις την κρέμα σε ένα μπολ και την τοποθετείς στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά.
- Όταν βγάλεις την κρέμα από το ψυγείο, ανακατεύεις την κουβερτούρα.
- Μεταφέρεις στο ψυγείο για 5 ώρες ακόμα και μοιράζεις σε μερίδες.