45′ προετοιμασία
20′ ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5′
Υλικά
Μερίδες: 6
Σιρόπι
Γέμιση
Διαδικασία
- Για το στρωτό κανταΐφι γεμιστό με κρέμα τσιζκέικ, ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι και σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι.
- Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Αφρατεύουμε το φύλλο κανταϊφι με τα χέρια μας, ξεκολλώντας τις ίνες μεταξύ τους.
- Το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί και το ραντίζουμε ομοιόμορφα με το λιωμένο βούτυρο, γυρνώντας το φύλλο με τα χέρια μας έτσι ώστε να βραχεί παντού.
- Το απλώνουμε ξανά στο ταψί ομοιόμορφα και το ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Γέμιση
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να σφίξει και να στέκεται στο κουτάλι (περίπου όπως το γιαούρτι).
- Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, το ανακατεύουμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός, ώστε να μαλακώσει και να γίνει πιο κρεμώδες, και ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
- Προσθέτουμε και το ξύσμα.
Συναρμολόγηση
- Στρώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι που ψήσαμε μέσα σε ένα πυρίμαχο ή γυάλινο σκεύος σερβιρίσματος με διαστάσεις 24 x 12 εκ. (μπορούμε και σε στρογγυλό, αν προτιμάμε).
- Το βρέχουμε ομοιόμορφα με το μισό σιρόπι, ρίχνοντάς το με ένα κουτάλι.
- Από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα της γέμισης και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, το οποίο βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα ή σε κάποιο δροσερό μέρος (όχι στο ψυγείο, ώστε να μείνει τραγανό το κανταΐφι).
- Κόβουμε σε 6 κομμάτια και σερβίρουμε σε πιάτα.
Source:
gastronomos.gr