ClassiCon 2: Μια μοναδική γιορτή για το κλασικό ανδρικό στυλ επιστρέφει στο Σεράφειο!
Η Μάνα κουράγιο με τα υπέροχα θέματα της επέστρεψε…από τη Μαρία Π. Ψαθά
Όταν η Πίτα Φέρνει Τύχη, Στήριξη και Ελπίδα: Μια Ξεχωριστή Μέρα Στο Κέντρο Υγείας Οινοφύτων
“Πώς να Αναγνωρίσεις τους Ανθρώπους με Αρνητική Ενέργεια και να Προστατευτείς”
Melania Trump: To ασπρόμαυρο outfit της Πρώτης Κυρίας της Αμερικής είχε την υπογραφή του Valentino
50 shades of green: 10 πράσινα nail arts που θα είναι must από τώρα μέχρι το καλοκαίρι
5 πρωτότυποι τρόποι να φορέσεις τα πλεκτά σου τον χειμώνα σύμφωνα με τα catwalks
Dry Brushing: Η καλή συνήθεια που πρέπει να αποκτήσετε τη νέα χρονιά
Τα αρώματα που θα λατρέψετε αν σας αρέσει η μυρωδιά της βανίλιας
Hair Gloss: Τα προϊόντα για εντυπωσιακή λάμψη στα μαλλιά που έχουν γίνει viral στο TikTok
Jennifer Lopez: Τι απέγινε το διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων που της είχε προσφέρει ο Ben Affleck
Whitney Houston: Ο σωματοφύλακάς της ενέπνευσε την ομώνυμη ταινία της, όπου η ερμηνεύτρια συμπρωταγωνιστούσε με τον Kevin Costner
ADVERTISEMENT

Συνταγή για γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Τα παραδοσιακά γλυκά κουταλιού είναι τέλεια μιας και μπορείς να τα σερβίρεις τόσο σκέτα όσο και με παγωτό και το βύσσινο είναι το πιο λαχταριστό. 

Συστατικά

  • 1 κιλό βύσσινο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • 1 βανίλια
  • χυμό από μισό λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις πολύ καλά τα βύσσινα και αφαιρείς τα κουκούτσια προσεχτικά
  • Σε ένα μπολ τοποθετείς εναλλάξ τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε στρώσεις
  • Σκεπάζεις το μπολ µε διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο για 10 περίπου ώρες ελέγχοντας κατά διαστήματα αν έχουν συγκεντρωθεί υγρά που πρέπει να απομακρύνεις
  • Βάζεις τα κουκούτσια σε ένα ποτήρι με νερό και τα αφήνεις στην άκρη
  • Ρίχνεις τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε µία κατσαρόλα, προσθέτεις νερό, τη βανίλια, ανακατεύεις καλά και τα βράζεις σε δυνατή φωτιά
  • Μόλις πάρουν μία βράση τη χαμηλώνεις και τα αφήνεις για 10 λεπτά ακόμη αφαιρώντας τον αφρό που συγκεντρώνεται
  • Βγάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνεις το γλυκό να κρυώσει
  • Μετά από 10 περίπου ώρες το βράζεις και πάλι μέχρι να δέσει το σιρόπι
  • Μερικά λεπτά πριν προσθέτεις το χυμό λεμονιού
  • Το αποσύρεις από την εστία και περιμένεις για μισή περίπου ώρα
  • Μοιράζεις το γλυκό σε γυάλινα βάζα χωρίς να τα γεμίσεις
  • Τα κρατάς σε δροσερό μέρος και στο ψυγείο αν τα ανοίξεις.Το φυλάμε σε σκιερό και δροσερό μέρος εκτός ψυγείου και μετά το άνοιγμα εντός ψυγείου.

Πηγή

Related Posts

Next Post