ADVERTISEMENT

Συνταγή για ψάρι στο φούρνο με πατάτες και λαχανικά

Ακόμη κι αν τίμησες τα ψάρια στις διακοπές σου, είναι η τέλεια ιδέα και για την πόλη. Θρεπτικό, ελαφρύ και κατάλληλο, αν προσέχεις τη διατροφή σου. Σήμερα θα το φτιάξεις στο φούρνο με λαχανικά και πατάτες. 

Συστατικά

  • 1 μεγάλο ψάρι της αρεσκείας σου
  • 2 καρότα καθαρισμένα ολόκληρα ή κομμένα σε καρέ
  • 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες
  • Τα μπουκέτα από ένα μπρόκολο
  • 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις καλά τα λαχανικά και το ψάρι
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C
  • Λαδώνεις ένα μεγάλο ταψί και βάζεις το ψάρι
  • Τοποθετείς όλα τα υπόλοιπα υλικά γύρω από το ψάρι
  • Σε ένα μικρό μπολ  βάζεις το λάδι, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί και τα χτυπάς καλά
  • Ρίχνεις το μίγμα πάνω από το ψάρι και τα λαχανικά και ψήνεις για 25 περίπου λεπτά

Πηγή

Related Posts

Κατσικάκι φούρνου με σκόρδο, πάπρικα και μελιτζάνες παστρόκιο

Παστρόκιο (ιταλ. pastrocchio) σημαίνει «ανάκατα», «άνω-κάτω» και, αν και με βενετσιάνικο όνομα, φαίνεται πως είναι φαγητό μαλτέζικο. Μπορεί οι μελιτζάνες με τα τυριά και τις ντομάτες με τη σάλτσα τους να μπαίνουν...

Read moreDetails
Next Post