Το σπανάκι είναι λαχανικό της εποχής και ένα από τα πιο θρεπτικά και γευστικά. Σήμερα θα φτιάξεις απίθανους κεφτέδες για ορεκτικό, σνακ ή και κυρίως πιάτο.
Συστατικά
- 250 γρ. σπανάκι (ζεματισμένο, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο)
- 3 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 50 gr τριμμένη φρυγανιά
- 1 αυγό
- 80 gr τριμμένο τυρί
- 50 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.σ. μπέικιν
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα μπολ το σπανάκι το ανακατεύεις λίγο με τα χέρια και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά
- Ζυμώνεις πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα και προσθέτεις αν χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι
- Το αφήνεις για 15 περίπου λεπτά στην άκρη, σκεπασμένο με μια πετσέτα
- Πλάθεις τους κεφτέδες και τους αλευρώνεις
- Ρίχνεις το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και περιμένεις να κάψει
- Τηγανίζεις τους κεφτέδες σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές
- Τους τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
- Τους σερβίρεις ζεστούς.