20′ προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 2 ώρες και 20′
Υλικά
Μερίδες: 6-8
Διαδικασία
Mαρινάδα
- Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρέας, το οποίο φροντίζουμε να καλύπτεται από τη μαρινάδα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Όταν περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος, βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
- Σουρώνουμε τη μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με τη μαρινάδα που κρατήσαμε στην άκρη, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και λίγο ζεστό νερό, ίσα να σκεπαστεί το κρέας.
- Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1⁄2 ώρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κόκκινα φρούτα με τη ζάχαρη, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνει το κρέας τρυφερό και μαλακό και να δέσει ωραία η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το φαγητό σε πιατέλα και συνοδεύουμε με πατάτες βραστές ή πιλάφι.
20′ προετοιμασία2 ώρες μαγείρεμα1 ημέρα αναμονήΣύνολο: 1 ημέρα και 2 ώρες και 20′
Υλικά
Μερίδες: 6-8
Διαδικασία
Mαρινάδα
- Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρέας, το οποίο φροντίζουμε να καλύπτεται από τη μαρινάδα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Όταν περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος, βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
- Σουρώνουμε τη μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με τη μαρινάδα που κρατήσαμε στην άκρη, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και λίγο ζεστό νερό, ίσα να σκεπαστεί το κρέας.
- Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1⁄2 ώρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κόκκινα φρούτα με τη ζάχαρη, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνει το κρέας τρυφερό και μαλακό και να δέσει ωραία η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το φαγητό σε πιατέλα και συνοδεύουμε με πατάτες βραστές ή πιλάφι.
Source:
gastronomos.gr