Το Penypeny.gr έχει την τιμή να σας παρουσιάσει έναν ιδιαίτερο επιχειρηματία.Έναν επιχειρηματία πολλών αστέρων.Φυσικά όταν ακούμε αστέρια,το μυαλό μας πάει στον έναν και μοναδικό Άγγελο Μιχελή.
Και λέω τιμή μου που κατάφερα να τον πείσω να με εμπιστευτεί για μια συνέντευξη και μια φωτογράφιση, γιατί είναι ένας άνθρωπος με πολύ ισχυρό χαρακτήρα και προσωπικότητα,αλλά πολύ χαμηλών τόνων.Δε του αρέσει η προβολή του εαυτού του παρά μόνο μέσα από τη δουλειά του.Για μένα ήταν μεγάλη πρόκληση και τον ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη του.Χρόνια ολόκληρα άκουγα τα καλύτερα για κείνον ως επιχειρηματία και ως άνθρωπο,αλλά πραγματικά όταν τον γνωρίσεις επιβεβαιώνεται ότι είναι ένας πραγματικός “άγγελος”.Μετά από τη γνωριμία μας τον θεωρώ φίλο μου.
Η εντύπωση που έκανε λοιπόν σε μένα είναι πως είναι ένας γοητευτικός και γνήσιος άντρας.Φιλόδοξος,ευαίσθητος,έξυπνος,θετικός ευχάριστος,δοτικός,δυναμικός,με χιούμορ και με αξίες.Αγαπά και δίνεται ολόψυχα σε ότι κάνει με αγάπη ,γι αυτό είναι και τόσο πετυχημένος .Θεωρώ ότι είναι το αγαπημένο αφεντικό των υπαλλήλων του.
Πάμε λοιπόν να τον γνωρίσουμε καλύτερα.
1.Άγγελε καλωσόρισες στο Penypeny.gr.Θέλουμε να μάθουμε λίγα λόγια για σένα.Ποιός είναι ο Άγγελος Μιχελής.
Καλώς σας βρήκα! Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους.
Η καταγωγή μου είναι από τους Καθενούς της Εύβοιας.Μεγάλωσα σε μια πολύ αγαπημένη και δεμένη οικογένεια με άλλες δύο αδερφές, τη Σοφία και την Ιωάννα. Είχα έναν σπουδαίο πατέρα πολύ έξυπνο και δοτικό, τον Γιώργο, που ήταν δίπλα μου σε ό,τι έκανα και με στήριζε σε όλα. Ακόμα και στο πρώτο μου ξεκίνημα στις επιχειρήσεις μου. Είχε άποψη για όλα αλλά την τελική απόφαση την άφηνε πάντα σε μένα, μου είχε απόλυτη εμπιστοσύνη και με πίστευε πολύ. Του χρωστάω πολλά για ό,τι έχω καταφέρει μέχρι σήμερα. Μπορεί να μην του εξέφραζα την αγάπη μου, όσο θα έπρεπε, αλλά την έδειχνα με τις πράξεις μου. Ωστόσο, φροντίζω να το λέω πολύ συχνά στην αγαπημένη μου μητέρα, Φωτεινή, η οποία είναι ένας άνθρωπος πολύ τρυφερός, με μια μεγάλη αγκαλιά, νοιάζεται για όλους και είναι εκείνη που μαζεύει όλη την οικογένεια μαζί. Ο πατέρας μου ήταν αγρότης και πάντα τον βοηθούσα από μικρός σε όλες τις αγροτικές εργασίες ακόμα και όταν απέκτησα τις δικές μου επιχειρήσεις. Δε φοβάμαι την καθαρή και τίμια δουλειά και από μικρός καταπιανόμουν με όλες τις εργασίες. Έχω μια κόρη 16 ετών την Κατερίνα, η οποία είναι ό,τι καλύτερο και σπουδαιότερο έχω δημιουργήσει στη ζωή μου.
2. Πώς ξεκίνησες τις δραστηριότητες σου ως επιχειρηματίας της Χαλκίδας;
Το ξεκίνημά μου ως επιχειρηματίας της Χαλκίδας έγινε το 1990 ανοίγοντας τα Goody’s. Μετά από 2 χρόνια,το 1992, άνοιξα το Stavento και το 1995 τα Flocafe της Χαλκίδας. To 1997 είχα συμμετοχή σε άλλα δύο Flocafe της Αθήνας,στη Λ. Αλεξάνδρας και το Μαρούσι. Αργότερα ακολούθησαν, το 2004 το Sabbia στις Αλυκές και το 2005 τα Flocafe στη Μαρίνα Ζέας. To 2007, άνοιξα το Ψηστήρι και το 2010 το Daluz στις Αλυκές. To 2012, δημιουργήθηκε το ιταλικό εστιατόριο Lupo Trattoria και το 2014 έγινε η αλλαγή του Flocafe σε Namas. Το 2016 άνοιξαν τα Asteria Plage.
3.Ποιές είναι οι επιχειρήσεις που φέρουν το όνομα του Άγγελου Μιχελή σήμερα;
Οι επιχειρήσεις που φέρουν το όνομα Άγγελος Μιχελής είναι: το ΨΗΣΤΗΡΙ, μια αναβαθμισμένη και ποιοτική σουβλακερί, το Namas που είναι Cafe-Bar, το Lupo Trattoria με αυθεντική ιταλική κουζίνα και τα Asteria Plage, ένας ιδιαίτερος πολυχώρος που μπορεί κάποιος να κάνει το μπάνιο του, να πιει τον καφέ του, να φάει εξαιρετικής ποιότητας φαγητό και να απολαύσει ξεχωριστά cocktails.
4. Ποιό είναι το αγαπημένο σου, από όλα τα μαγαζιά σου;
Όλα τα μαγαζιά μου τα αγαπάω γιατί το κάθε ένα είναι ξεχωριστό. Όλα διαφέρουν μεταξύ τους και κανένα δεν επηρεάζει το άλλο. Έχουν τους δικούς τους πελάτες και τη δική τους ταυτότητα.
5.Τι σημαίνουν οι ονομασίες τους;
Το ΨΗΣΤΗΡΙ έχει ελεύθερη έννοια. Είναι όπως το πάρει κανείς. Έχει καταπληκτικό ψήσιμο σε κρεατικά και μπορεί κάποιος να κάνει και ψηστήρι (εδώ γελάμε,κάνοντας χιούμορ).
Το Namas σημαίνει “σπίτι” στη γλώσσα της Λιθουανίας. Το concept του μαγαζιού είναι σα να βρίσκεσαι σε αυλή σπιτιού. Γι’αυτό έχει έπιπλα, ντουλάπια κουζίνας και φυτά που αποπνέουν τη φιλοξενία και τη ζεστασιά ενός σπιτιού.
Το Lupo Trattoria είναι ιταλικό εστιατόριο. Μεταφράζεται “στη φωλιά του λύκου”, ένα ιταλικό γνωμικό που σημαίνει καλή τύχη.
Τα Asteria Plage πήρε το όνομα του από το ιστορικό του σημείο, λόγω θέσης. Ήταν παλιά λημέρια διασκέδασης, στο ίδιο ακριβώς σημείο. Λειτουργεί all day, ως cafe-bar-restaurant.
6. Γιατί πρέπει κάποιος να προτιμήσει τα δικά σου μαγαζιά για καφέ,ποτό,φαγητό ή διασκέδαση;
Δεν κάνω διακρίσεις και σέβομαι απόλυτα τους πελάτες μου. Αντιμετωπίζω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έναν πελάτη που θα μου αφήσει 1 ή 100 ευρώ. Και το κυριότερο, δεν κάνω εκπτώσεις στην ποιότητα σε κανένα μου μαγαζί, δίνοντας μεγάλη σημασία στην ποιότητα των προϊόντων,στο περιβάλλον και τις υπηρεσίες.
7.Πρέπει να αγαπάς πολύ τη Χαλκίδα και τον κόσμο της για να επενδύεις τόσο πολύ εδώ.
Πραγματικά είμαι τοπικιστής και αγαπώ πολύ τη Χαλκίδα. Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Χαλκιδέους γιατί όλα αυτά τα χρόνια με στηρίζουν σε όλες μου τις επιχειρήσεις. Αυτός είναι κι ένας λόγος που μέσα σε περίοδο κρίσης συνεχίζω να παίρνω ρίσκα και να κάνω τέτοιες επιχειρηματικές κινήσεις. Αγαπώ και δίνομαι ολόψυχα σε αυτό που κάνω.
8.Έχεις ελεύθερο χρόνο για σένα; Και αν ναι,τι σου αρέσει να κάνεις;
Δεν έχω ελεύθερο χρόνο και γι’ αυτό και δεν έχω χόμπι. Το χόμπι μου είναι η δουλειά μου και εκεί διοχετεύω όλο μου το χρόνο και την ενέργειά μου. Πάντα όμως είμαι διαθέσιμος και φροντίζω να διαθέτω χρόνο για την αγαπημένη μου κόρη.
9.Η φιλία παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σου;
Η φιλία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για μένα. Όλα τα χρόνια έχουν περάσει πολλοί φίλοι από τη ζωή μου, όμως οι πιο σημαντικοί κρατάνε χρόνια και είναι μετρημένοι στο ένα μου χέρι. Είναι τα άτομα που με ηρεμούν και με χαλαρώνουν.
10.Σου αρέσουν τα ταξίδια; Και ποιός είναι ο αγαπημένος σου προορισμός;
Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια κι έχω πάει σε πάρα πολλά μέρη. Αγαπώ τους εξωτικούς προορισμούς,χειμερινούς για σκι,αγαπώ τη θάλασσα και τα κοσμοπολίτικα μέρη,ανάλογα πάντα με την εποχή.Στο κάθε ταξίδι ζεις μια εμπειρία και είναι εξίσου όμορφη, ανεξαρτήτως προορισμού.
11.Ποιά είναι η σχέση σου με το προσωπικό σου;Ποιό είναι το κριτήριο που τους επιλέγεις;Και τέλος ποιό είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;
Η σχέση μου με το προσωπικό μου είναι άριστη.Οι άνθρωποι που δουλεύουν για μένα αγαπούν αυτό που κάνουν και έχουν κοινά στοιχεία με το χαρακτήρα μου.Τους σέβομαι και τους εκτιμώ.Συνεχώς τους εκπαιδεύω και προσέχω να υπάρχει ποιότητα στις υπηρεσίες που παρέχουν.Δίνω μεγάλη σημασία στους ανθρώπους μου,γι’ αυτό τους θεωρώ οικογένεια και πιστεύω πως σε όλες μου τις επιχειρήσεις έχω το καλύτερο δυνατό team.
12. Πώς καταφέρνεις να διοικείς όλες τις επιχειρήσεις σου, με τόσο μεγάλο αριθμό συνεργατών και προσωπικού; (140 άτομα για όλο το χρόνο, συν 80 άτομα το καλοκαίρι.)
Σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο, αλλά είμαι τυχερός γιατί έχω απίστευτους συνεργάτες που με στηρίζουν. Η αγαπημένη μου αδερφή, Ιωάννα και ο γαμπρός μου ο Αποστολής, είναι πραγματικά πολύτιμοι τόσο ως οικογένεια, όσο και ως συνεργάτες. Επίσης, ο αδερφικός μου φίλος Χρήστος Τσουβαλάς, με τον οποίο μας συνδέει μια φιλία 15 ετών αλλά τα τελευταία 2,5, υπάρχει ένα απίστευτο δέσιμο και ταύτιση απόψεων. Με αυτούς τους 3 συνεργάζομαι άψογα και αυτό βγαίνει μέσα από τις δουλειές μας.
13. Ποιές είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις καθημερινά στη δουλειά σου;
Αδιαμφισβήτητα, μια σημαντική δυσκολία που υπάρχει, όχι μόνο καθημερινά, αλλά πλέον γενικά, είναι το αβέβαιο μέλλον εξαιτίας αυτών που μας διοικούν και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Αντί να ενισχύουν την επιχειρηματικότητα σε μια δύσκολη εποχή, το μόνο που κάνουν είναι να εγείρουν διαρκώς εμπόδια προκειμένου να μας δυσκολέψουν. Προσωπικά θεωρώ πως όλοι οι φορείς, κράτος,δημοτικές αρχές, κλπ. πρέπει να βοηθούν και να στηρίζουν τους επιχειρηματίες που προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας και παίρνουν μεγάλα ρίσκα. Οι δυσκολίες είναι για όλους μας οι ίδιες και απαιτεί να έχεις “γερό στομάχι” για να ανταπεξέλθεις.
14.Ασχολείσαι με την κουζίνα; Μαγειρεύεις;
Ναι, μου αρέσει πολύ να ασχολούμαι με την κουζίνα όταν έχω λίγο χρόνο.Μαγειρεύω, κι επίσης πολλά πιάτα που υπάρχουν στους καταλόγους από τις επιχειρήσεις μου, είναι δικές μου συνταγές.Τώρα αν με ρωτήσεις ποιά φαγητά είναι τα αγαπημένα μου, θα σου πω τα σπιτικά,γιατί αυτά είναι που μου λείπουν περισσότερο.
15.Πιστεύεις στο Θεό;
Ναι,πιστεύω πάρα πολύ στο Θεό.Δεν πάω κάθε Κυριακή στην εκκλησία,αλλά είμαι πιστός χριστιανό και πιστεύω με το δικό μου τρόπο.
16.Ξέρω ότι έχεις μια πανέμορφη κόρη την οποία όταν την αναφέρεις λάμπουν τα μάτια σου.Ποιά είναι η σχέση σου μαζί της;
Θα πω το εξής: Ό,τι καλύτερο έχω κάνει στη ζωή μου είναι η κόρη μου η Κατερίνα.Της έχω μεγάλη αδυναμία.Είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα,φοβερή μαθήτρια και έχει μια δική της ξεχωριστή προσωπικότητα,θυμίζοντάς μου και λίγο τον εαυτό μου.Είναι το καλύτερο κομμάτι μου.Η σχέση μου μαζί της είναι αυτή που αρμόζει σε έναν πατέρα που αγαπάει πολύ το παιδί του…Μοναδική!
17.Ποιά είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;Θα συνεχίσεις να μας εκπλήσσεις;
Πάντα έχω σχέδια στο μυαλό μου και βάζω στόχους.Μου αρέσει πολύ η δημιουργία και είμαι διορατικός.Είμαι δύσκολος στις αποφάσεις μου αλλά ό,τι έχω αποφασίσει, το έχω καταφέρει. Οπότε θεωρώ ότι θα συνεχίσω να σας εκπλήσσω!
18.Μια ευχή για σένα και μια για τους αναγνώστες του Penypeny.gr;
Αυτό που εύχομαι σε μένα και σε όσους είναι γύρω μου είναι κυρίως υγεία και να συνεχίσω να είμαι ένας υγιής επιχειρηματίας. Τώρα όσον αφορά στους αναγνώστες και τις αναγνώστριες του Penypeny.gr, εύχομαι τα καλύτερα και να πληθαίνουν συνεχώς γιατί πραγματικά είναι ένα εξαιρετικό εχγείρημα με πολύ ενδιαφέρον για γυναίκες αλλά και άντρες.
”Θέλω να ευχαριστήσω θερμά μέσα από την καρδιά μου τον Άγγελο Μιχελή για την ειλικρινή συνέντευξη που μου παραχώρησε,που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε τη δυνατότητα μέσα από τα δικά μου μάτια να μάθει ο κόσμος πράγματα για τη ζωή του και το χαρακτήρα του.Δηλώνω γοητευμένη με την καλή του καρδιά,ευγνώμων και πραγματική του φίλη”.
Πένυ Λεβαντή
Editor/Owner Penypeny.gr
Το υπέροχο φωτογραφικό υλικό ανήκει στην εξαιρετική φωτογράφο του Penypeny.gr Μαρία Μπακούτη.