45′ προετοιμασία
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 45′
Υλικά
Μερίδες: 10-12
Κρέμα βανίλιας
Διαδικασία
Κρέμα βανίλιας
- Για να φτιάξουμε μιλφέιγ με έτοιμα σφολιατίνια αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους σπόρους της βανίλιας και το ξύσμα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους.
- Μόλις το μείγμα γάλακτος στην κατσαρόλα ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μία δόση στο μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο ζεστό μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου πήξει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλο 1 λεπτό.
- Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, την οποία εφαρμόζουμε στην επιφάνειά της για να μη σχηματιστεί κρούστα.
- Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
Συναρμολόγηση
- Στρώνουμε μερικά σφολιατίνια σε ένα ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις 20 x 25 εκ., καλύπτοντας εντελώς τον πυθμένα.
- Χτυπάμε καλά την κρέμα με σύρμα για να αφρατέψει.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή πάνω στα σφολιατίνια και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Καλύπτουμε την κρέμα με άλλη μία στρώση από σφολιατίνια και απλώνουμε πάνω τους την υπόλοιπη κρέμα.
- Σκορπίζουμε πάνω στην κρέμα τα θρυμματισμένα σφολιατίνια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Σερβίρουμε, το μιλφέιγ με έτοιμα σφολιατίνια, αμέσως.
Μυστικά
- Για να κερδίσετε χρόνο, μπορείτε να ετοιμάσετε την κρέμα από την προηγούμενη μέρα, να τη βάλετε σε μπολ, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη που να εφαρμόζει στην επιφάνειά της για να μη σχηματιστεί κρούστα, και την ημέρα του σερβιρίσματος απλώς να συναρμολογήσετε το γλυκό.
- Αν δεν το σερβίρετε την ίδια ημέρα, σκεπάζετε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο, όπου διατηρείται για 3-4 ημέρες.
Source:
gastronomos.gr