30′ προετοιμασία
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 30′
Υλικά
Τεμάχια: περίπου 30
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τρουφάκια σοκολάτας, αρχικά λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ ή μικρή κατσαρόλα που στερεώνουμε πάνω από κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε στη σοκολάτα.
- Προσθέτουμε το μπράντι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αναμειχθούν.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 – 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε.
- Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί ή πιατέλα με λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια (προτιμότερο φορώντας γάντια μιας χρήσης, για να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια μας).
- Τα «περνάμε» από το κακάο, ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
- Βάζουμε τα τρουφάκια στη λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες, μέχρι να σφίξουν.
- Σερβίρουμε, τα τρουφάκια σοκολάτας, από το ψυγείο γιατί, όσο μένουν εκτός, μαλακώνουν.
Source:
gastronomos.gr