10′ προετοιμασία
50′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 12
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το νηστίσιμο κέικ με κακάο, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τα υγρά της συνταγής (το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο).
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί σχεδόν η ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στο μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε το μείγμα με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας ημίρρευστος, ομοιογενής χυλός.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ με τρύπα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ορθογώνιο ταψί 25 x 35 εκ.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 40-50 λεπτά (ή 30 λεπτά, για ορθογώνιο ταψί), μέχρι να βγει στεγνή η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρουμε.
Source:
gastronomos.gr