”Ο παντρεμένος έρωτας της ζωής σου”…. από την αγαπημένη μας συγγραφέα Μαρία Π. Ψαθά!

Hola κοινό μου , ωπ ! Και εσύ κούκλα μου εδώ?

Καλώς το κορίτσι μου το εύπιστο , το φούλ ερωτευμένο και ολίγον τι βλαμμένο , με την καλή έννοια.

Τι έμαθα? Βρήκες τον έρωτα της ζωής σου και σε βρήκε και αυτός? Υπέροχα νέα!

Χοροπηδάμε όλη εδώ στη γειτονιά συγχρονισμένα για τα συγχαρίκια..Τι εννοείς « Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα?»

Έλα μωρέ τώρα..και τι έγινε που είναι παντρεμένος? Με δυό παιδιά? Ναι ξέρω, είναι απίστευτα δυστυχισμένος στον γάμο του , εσύ είσαι η όαση στην απέραντη έρημο της κακής ζωής του.

Ναι θα χωρίσει ,κάποτε.Και αυτό το ξέρω.

Ψάχνει να βρεί την κατάλληλη ευκαιρία να το πεί στην συζύγο η οποία φυσικά και είναι κολλημένη επάνω του ,ίσως έχει και τάσεις αυτοκτονίας ,άσε δε την κρίσιμη ηλικία των παιδιών!

Διότι , ό, τι ηλικία και να έχουν τα παιδιά του είναι κρίσιμη.

Είναι βρέφη? Θα βλέπουν εφιάλτες. Είναι δημοτικό? Θα έχουν επιθετική συμπεριφορά. Είναι έφηβοι? Θα μπλέξουν με ναρκωτικά. Είναι γαιδούρια παντρεμένα και αυτά με παιδιά ? Θα τους διαλυθεί το πρότυπο της οικογένειας.

Μη το συζητάμε. Ο άνθρωπος είναι για λύπηση και εσύ η φωτεινή ηλιαχτίδα που κάθε Τρίτη , Πέμπτη, Σάββατο 4-6 του φωτίζει  για πολύ λίγο τη σκοτεινή αυτή,κατάμαυρη ζωή.

Είσαι ένας άγγελος κοπέλα μου. ..Αλλά βλαμμένος.Μην ξεχνιόμαστε.

Γιατί? Είναι απλό. Εάν πραγματικά είσαι οκ με την μισή ζωή που ζείς,με τις μισές αγκαλιές,τα μισά συναισθήματα και το καθόλου «μαζί» σταματάς τώρα να διαβάζεις το άρθρο και συνεχίζεις την παραμύθα.

Αν όχι , φτιάξε καφέ, στάξε  λίγο κονιάκ μέσα και κάτσε να συνέλθεις.

Ένας παντρεμένος άντρας , είναι ένας καθ’ όλα τακτοποιημένος άντρας. Έχει το ζεστό κορμί της γυναίκας του , τα γέλια των παιδιών του,το μοσχομυριστό του σπίτι,το γευστικό φαγητό,τον σεβασμό και την αποδοχή της κοινωνίας. Πιστεύεις αλήθεια πως θα απαρνηθεί όλα αυτά που και με δικό του κόπο , υποχωρήσεις και δουλειά έφτιαξε απλώς για ένα καλό πήδημα?  Δεν νομίζω Τάκη.

Είσαι όντως μία όαση,όχι όμως στην απέραντη έρημο του,αλλά στην απέραντη ανάγκη του για συνεχή επιβεβαίωση. Το κάτι παραπάνω που όμως ζεί άνετα και χωρίς αυτό.

Κανένας δυστυχισμένος άνθρωπος δεν μένει σε έναν δυσλειτουργικό γάμο για κανένα λόγο .  Κανένας ερωτευμένος άνθρωπος δεν μπορεί να μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε ψέμα ,κλεμμένη ηδονή και δανεική αγκαλιά.

Αν ο έρωτας της ζωή σου ήταν πραγματικά ο έρωτας της ζωής σου , πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ακόμη και εσύ.

Ο έρωτας είναι αλήθεια μας αλλάζει. Άλλο όμως «αλλάζω» και άλλο « εξαφανίζω» .

Γιατί πες μου αλήθεια , σε αυτή την τόσο σούπερ σχέση που είσαι εσύ? Και μη μου πείς ότι σου φτάνει το δίωρο γρήγορου σέξ γιατί θα μεγαλώσει η μύτη σου.

Ο τύπος σου λοιπόν, δεν σε κοροιδεύει ακριβώς. Απλώς δεν λέει όλη την αλήθεια.

Δεν σου λέει ας πούμε « Μωρό μου έχεις πιο σφιχτό κωλαράκι από τη γυναίκα μου αλλά πρέπει να φύγω γιατί έχει φτιάξει παστίτσιο και σιχαίνομαι να το τρώω κρύο.»

Εσύ όμως σαν μεγάλο κορίτσι που είσαι θα έπρεπε να ξέρεις ότι το ξένο είναι μεν πιο γλυκό αλλά πάντα θα είναι ξένο.

Δεν βαρέθηκες να μην έχεις κάτι μόνο δικό σου ? Ε?

Το λοιπόν, δικό σου το πεπόνι δικό σου και το μαχαίρι.

Να θυμάσαι ότι κανένας δεν μας εξαπατά εάν εμείς δεν το επιτρέψουμε και ουδείς μπορεί να μας χρησιμοποιήσει εάν εμείς δεν αφεθούμε στα τυφλά.

Η ζωή είναι δική σου,το κορμί σου,οι επιλογές σου  αλλά εκείνος όχι,ποτέ δεν θα είναι δικός σου.

Σου αξίζει?

 

Σε φιλώ και σε πιστεύω.

Μαρία Π . Ψαθά

 

Save

Save