30′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15′
Υλικά
Μερίδες: 4 διακονιές
Για τη νηστίσιμη «μαγιονέζα» αβοκάντο
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την πατατοσαλάτα με νηστίσιμη «μαγιονέζα» αβοκάντο, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο νερό για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Τις βάζουμε σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε όσο είναι ακόμη καυτές.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
«Μαγιονέζα» αβοκάντο
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε το αβοκάντο, το ταχίνι, λίγο λεμονοχυμό και το σκόρδο, (αν βάλουμε)και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά, ζεστό νερό μέχρι να αποκτήσει την υφή που επιθυμούμε.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα την πατατοσαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Source:
gastronomos.gr