Όπως επισημαίνει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος, το χοιρινό κρέας είναι καλή πηγή βιταμινών, μια και 100 γρ. χοιρινού δίνουν πάνω από το 50% των αναγκών σε θειαμίνη, πάνω από το 35% σε νιασίνη και πάνω από 35% σε Β6. Περιέχει καλές ποσότητες σιδήρου και ψευδαργύρου, ενώ έχει το πλεονέκτημα ότι το λίπος του είναι ορατό και μπορούμε να το αφαιρέσουμε. Οι αγκινάρες είναι ένα λαχανικό με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C, το φυλλικό οξύ, το μαγνήσιο και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επίσης, είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Κ, αντιοξειδωτικών συστατικών και φυτικών ινών, ενώ περιέχουν αξιόλογη ποσότητα ιχνοστοιχείων, όπως ο χαλκός, το ασβέστιο, το κάλιο, ο σίδηρος, το μαγγάνιο και ο φώσφορος.
Υλικά
Μερίδες: 4