20′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ζεστή σαλάτα με μαυρομάτικα, μυρώνια και καυκαλήθρες, αρχικά βάζουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, τα μαυρομάτικα με το φασκόμηλο και νερό τόσο που να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ.
- Στη συνέχεια, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη διαλυθούν.
- Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος και τα αλατοπιπερώνουμε όσο είναι ζεστά.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Έπειτα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα αδειάζουμε στο μπολ με τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
- Σκορπίζουμε το καρότο, τα ραπανάκια, τα αμύγδαλα και το ξύσμα, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε τη σαλάτα με μαυρομάτικα, μυρώνια και καυκαλήθρες.
Source:
gastronomos.gr