«Τα κρεμμυδάκια του στιφάδου είναι αυτά που έχουν μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Τα μικροσκοπικά κρεμμυδάκια -κοκκάρια- προορίζονται για φύτεμα, όχι για το στιφάδο, γιατί θα διαλυθούν», έγραφε η ερευνήτρια της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης, για αυτό φαγητό.
Υλικά
Μερίδες: 3-4
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το στιφάδο με δαμάσκηνα αντί για κρέας βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Όταν κοχλάσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν.
- Νερό δεν χρειάζεται, γιατί και τα κρεμμύδια θα βγάλουν υγρά.
- Ωστόσο, παρακολουθούμε την κατσαρόλα και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.
- Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα για να μη διαλυθούν τα κρεμμύδια, απλώς σείουμε την κατσαρόλα.
- Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε και τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για λίγο και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο μαγειρικής του Γαστρονόμου «Οι σεφ του Γαστρονόμου προτείνουν».