• Διαφημιστείτε μαζί μας
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
  • PENYPENY Issue
    • Τεύχος 1
    • Τεύχος 2
    • Τεύχος 3
    • Τεύχος 4
    • Τεύχος 5
    • Τεύχος 6
  • FOOD

    Συνταγή για πίτσα με κοτόπουλο με ανανά

    Συνταγή για φετουτσίνι με μανιτάρια

    Συνταγή για κέικ μπανάνα

    Συνταγή για Φανουρόπιτα

    Συνταγή για σαλάτα με γαρίδες και μάνγκο

    Συνταγή για καρμπονάρα

    Συνταγή για παγωτό μέντα

    Συνταγή για ρολάκια κανέλας

    Συνταγή για σπαγγέτι με προσούτο και σπαράγγια

  • ΜΟΔΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΥΓΕΙΑ & ΕΥ-ΖΗΝ
    • All
    • FITNESS
    • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

    Οι ευεργετικές του ιδιότητες στον οργανισμό και οι λόγοι που πρέπει να το εντάξεις στη διατροφή σου

    Η δίαιτα που θα σε βοηθήσει να χάσεις τα κιλά των διακοπών

    Τελικά υπάρχει διαφορά ανάμεσά τους; H ψυχολόγος απαντά!

    Ασκήσεις στο σπίτι με ένα μαξιλάρι

    Τα συμπληρώματα βιταμινών που χρειάζεσαι για να υποδεχτείς το φθινόπωρο πιο δυνατή

    7 καλοί λόγοι για να κοιμάσαι με μάσκα ύπνου, σύμφωνα με έναν δερματολόγο και έναν σύμβουλο ύπνου

    Το διατροφικό πλάνο που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις λαμπερά και υγιή μαλλιά

    Ασκήσεις στο σπίτι για διατάσεις

    Η διατροφή που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ένα σφιχτό και σφριγηλό σώμα

    Trending Tags

      • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
      • FITNESS
      • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΞΟΔΟΣ
      • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • PENYPENY Issue
      • Τεύχος 1
      • Τεύχος 2
      • Τεύχος 3
      • Τεύχος 4
      • Τεύχος 5
      • Τεύχος 6
    • FOOD

      Συνταγή για πίτσα με κοτόπουλο με ανανά

      Συνταγή για φετουτσίνι με μανιτάρια

      Συνταγή για κέικ μπανάνα

      Συνταγή για Φανουρόπιτα

      Συνταγή για σαλάτα με γαρίδες και μάνγκο

      Συνταγή για καρμπονάρα

      Συνταγή για παγωτό μέντα

      Συνταγή για ρολάκια κανέλας

      Συνταγή για σπαγγέτι με προσούτο και σπαράγγια

    • ΜΟΔΑ
    • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΥΓΕΙΑ & ΕΥ-ΖΗΝ
      • All
      • FITNESS
      • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

      Οι ευεργετικές του ιδιότητες στον οργανισμό και οι λόγοι που πρέπει να το εντάξεις στη διατροφή σου

      Η δίαιτα που θα σε βοηθήσει να χάσεις τα κιλά των διακοπών

      Τελικά υπάρχει διαφορά ανάμεσά τους; H ψυχολόγος απαντά!

      Ασκήσεις στο σπίτι με ένα μαξιλάρι

      Τα συμπληρώματα βιταμινών που χρειάζεσαι για να υποδεχτείς το φθινόπωρο πιο δυνατή

      7 καλοί λόγοι για να κοιμάσαι με μάσκα ύπνου, σύμφωνα με έναν δερματολόγο και έναν σύμβουλο ύπνου

      Το διατροφικό πλάνο που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις λαμπερά και υγιή μαλλιά

      Ασκήσεις στο σπίτι για διατάσεις

      Η διατροφή που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ένα σφιχτό και σφριγηλό σώμα

      Trending Tags

        • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
        • FITNESS
        • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
      • ΕΞΟΔΟΣ
        • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      No Result
      View All Result

      Συμβουλές για σωστό μαρινάρισμα και ζουμερό κρέας

      by PENYPENY.GR
      15/02/2023
      Reading Time: 1 min read

      Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει κι εσύ ετοιμάζεις το πιο πλούσιο τραπέζι με ζουμερά και λαχταριστά κρέατα που θα απολαύσεις με την οικογένεια και τους κολλητούς σου. Σου έχει λείψει άλλωστε μιας και τα τελευταία τρία χρόνια στερήθηκες τη συγκεκριμένη παραδοσιακή μάζωξη. Πρόκειται για τη δεύτερη Πέμπτη της Σαρακοστής που βρίσκεται 11 ημέρες μακριά από την Καθαρά Δευτέρα. Κι αν δεν νηστεύεις είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσεις πιστά το έθιμο που θέλει να τσικνίσεις aka να δημιουργήσεις τα πιο λαχταριστά κρεατικά. 

      Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζεις όλες τις λεπτομέρειες για το σωστό μαρινάρισμα αλλά και τις συμβουλές των chef για ζουμερό αποτέλεσμα. Πριν ανάψεις λοιπόν τη φωτιά δες στη συνέχεια τι πρέπει να προσέξεις. 

      Η σωστή μαρινάδα 

      Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζει ότι σκοπός της μαρινάδας είναι να μαλακώσει το κρέας και να αποκτήσει μοναδική γεύση. Χάρη στα μπαχαρικά που χρησιμοποιείς για να το μαρινάρεις μπορεί να αποκτήσει έντονη, ανάλαφρη ή ακόμη και εξωτική. Αν αγαπάς και προτιμάς το κόκκινο κρέας θα χρειαστεί να προσθέσεις στην μαρινάδα, εκτός από τα απαραίτητα μπαχαρικά και κόκκινο κρασί.

      Το μαρινάρισμα βήμα-βήμα

      • Αρχικά πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στη στεγνή και την υγρή μαρινάδα. Η στεγνή περιέχει μπαχαρικά όπως πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, ή κάρυ και μυρωδικά όπως δεντρολίβανο, ρίγανη και θυμάρι. Στην υγρή πρέπει να βάλεις το κρέας σε ένα σκεύος με κρασί μαζί με τα  μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
      • Αν έχεις σκοπό να ψήσεις λευκό κρέας όπως το κοτόπουλο ο χυμός λεμονιού είναι απαραίτητος και συνοδεύεται από μουστάρδα, γενναία δόση ελαιόλαδου και ρίγανη. Για μια πιο ιδιαίτερη γεύση αντικαθιστάς το χυμό λεμονιού με εκείνον του πορτοκαλιού και προσθέτεις σκόρδο και δεντρολίβανο
      • Για το πιο σκληρό κρέας ακολουθείς την εξής διαδικασία: Μέσα σε ένα μπολ θα ρίξεις μέλι, ελαιόλαδο, μουστάρδα και ξύδι. Ανακατεύεις καλά και αφήνεις το κρέας να μαλακώσει και να πάρει μια τέλεια γεύση
      • Για εξωτική πινελιά μαρινάρεις το κρέας σε ρούμι με χυμό από lime και μερικά κομμάτια τζίντζερ και εστραγκόν. Θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα
      • Κι αν αγαπάς τα λαχανικά υπάρχει τρόπος να χαρίσεις στο κρέας τη θρεπτική τους αξία αλλά και γεύση. Το μαρινάρεις με κρεμμύδι και πολύχρωμες πιπεριές
      • Μην πετάξεις τη μαρινάδα μιας και μπορείς να αλείφεις το κρέας με αυτή κατά τη διάρκεια το ψησίαμτος.
      • Και κάτι ακόμη εξίσου σημαντικό: Αλατίζεις το κρέας τη στιγμή ακριβώς που το βγάζεις από τη μαρινάδα και λίγο πριν το ψήσεις
      • Αν θέλεις το κρέας να έχει έντονη γεύση θα πρέπει να μείνει στη μαρινάδα και μέσα στο ψυγείο για 24 τουλάχιστον ώρες διαφορετικά και για ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα 2-3 ώρες είναι αρκετές. 

      Tips για ζουμερό κρέας 

      • Προκειμένου να παραμείνει το κρέας ζουμερό το ψήνεις σε δυνατή φωτιά. Είναι ο μοναδικός τρόπος να κρατήσει τα υγρά του και να αποκτήσει την απαραίτητη κρούστα

      • Προσοχή στη λεπτομέρεια με το αλάτι το οποίο ρίχνεις στο κρέας μερικά δευτερόλεπτα πριν το βάλεις στη σχάρα κι αυτό επειδή έχει την ιδιότητα να στεγνώνει το κρέας και να μην επιτρέπει το σωστό ψήσιμο

      • Το πάχος του κρέατος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Αν είναι χτυπημένο και πολύ λεπτό μετά το ψήσιμο είναι στεγνό και σκληρό

      • Λεμόνι και ξίδι: Αποφεύγεις την υπερβολική ποσότητα στη μαρινάδα. Και τα δύο καθιστούν το κρέας σκληρό.
        το πολύ λεμόνι εξαφανίζει κάθε γεύση κρέατος

      • Καλό είναι αν έχεις επιλέξεις μεγάλα κομμάτια κρέατος και τα ψήσεις στο φούρνο καλό είναι να τα τυλίξεις σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και να τα αφήσεις στους 200 βαθμούς για μιάμισι περίπου ώρα.

      Photos: iStock

       

      Πηγή

      Previous Post

      Lip gloss nails: Το minimal look με το πιο λαμπερό φινίρισμα που ταιριάζει σε όλες

      Next Post

      Shoe trends 2023: Τα hot ζευγάρια παπουτσιών που αξίζει να προσθέσεις στη συλλογή σου

      Related Posts

      FEATURED

      Συνταγή για πίτσα με κοτόπουλο με ανανά

      by PENYPENY.GR
      30/08/2023

      Η πίτσα είναι αγαπημένη όλων και σήμερα θα συνδυάσεις το κοτόπουλο με τον ανανά δημιουργώντας την πιο ανατρεπτική και υπέροχη.  Συστατικά 1 συσκευασία για ζύμη πίτσας 1 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες...

      Read more

      Οι ευεργετικές του ιδιότητες στον οργανισμό και οι λόγοι που πρέπει να το εντάξεις στη διατροφή σου

      30/08/2023

      Συνταγή για φετουτσίνι με μανιτάρια

      29/08/2023

      Συνταγή για κέικ μπανάνα

      28/08/2023
      Load More
      Next Post

      Shoe trends 2023: Τα hot ζευγάρια παπουτσιών που αξίζει να προσθέσεις στη συλλογή σου

      No Result
      View All Result

      Τελευταία νέα

      Συνταγή για πίτσα με κοτόπουλο με ανανά

      30/08/2023

      Meta: Διέγραψε χιλιάδες λογαριασμούς με κινεζική προπαγάνδα

      30/08/2023

      Οι ευεργετικές του ιδιότητες στον οργανισμό και οι λόγοι που πρέπει να το εντάξεις στη διατροφή σου

      30/08/2023

      Συνταγή για φετουτσίνι με μανιτάρια

      29/08/2023

      Follow PENYPENY on Instagram

        Please install/update and activate JNews Instagram plugin.
      Facebook Instagram Youtube

      PENYPENY.GR - Το απόλυτο ηλεκτρονικό περιοδικό ποικίλης ύλης.

      • Διαφημιστείτε μαζί μας
      • Επικοινωνία
      • Πολιτική Απορρήτου βάσει GDPR
      • Πολιτική Cookies

      © 2021 PENYPENY.GR - All Rights Reserved | Υλοποίηση Weblegends.gr

      No Result
      View All Result
      • PENYPENY Issue
        • Τεύχος 1
        • Τεύχος 2
        • Τεύχος 3
        • Τεύχος 4
        • Τεύχος 5
        • Τεύχος 6
      • FOOD
      • ΜΟΔΑ
      • ΟΜΟΡΦΙΑ
      • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
      • ΥΓΕΙΑ & ΕΥ-ΖΗΝ
        • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
        • FITNESS
        • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
      • ΕΞΟΔΟΣ
        • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

      © 2021 PENYPENY.GR - All Rights Reserved | Υλοποίηση Weblegends.gr