Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα γλυκά που θα στολίσουν το γιορτινό τραπέζι και θα απολαύσουν μεγάλοι και κυρίως μικροί. Μην ξεχάσεις να τον στολίσεις με γκι.
Συστατικά
Για το παντεσπάνι θα χρειαστείς
- 4 αβγά
- 180γρ. ζάχαρη
- 140γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ. σ. αραβοσιτέλαιο
Για τη γέμιση
- 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα
- 400ml γάλα
- 125γρ. κουβερτούρα
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ. σ. κουβερτούρα σε σκόνη
- ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
Παντεσπάνι
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς
- Ρίχνεις στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάς για 10 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα
- Προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο και συνεχίζεις το χτύπημα
- Βάζεις το μείγμα σε ένα μπολ
- Κοσκινίζεις το αλεύρι και το βάζεις σιγά σιγά στο μείγμα με το αβγό και τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά.
Γέμιση
- Σε μια ορθογώνια φόρμα απλώνεις αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το οποίο έχεις αλείψει με λάδι
- Απλώνεις το μίγμα και το ισιώνεις με τη σπάτουλα
- Το ψήνεις για 20 περίπου λεπρά και το βγάζεις από το φούρνο
- Το αναποδογυρίζεις σε ένα καθαρό αντικολλητικό χαρτί
- Μαζί με το χαρτί το τυλίγεις σε σχήμα ρολού
- Ετοιμάζεις την κρέμα ζαχαροπλαστικής ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Ξετυλίγεις το ρολό του αφαιρείς το χαρτί και απλώνεις την κρέμα στο παντεσπάνι
- Το τυλίγεις και πάλι προσεχτικά
- Λιώνεις την κουβερτούρα, προσθέτεις την ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Όταν κρυώσει το απλώνεις στον κορμό
- Πασπαλίζεις με κουβερτούρα σε μορφή σκόνης και άχνη.