Το κουνουπίδι είναι της εποχής, θρεπτικό και υγιεινό. Θα το φτιάξεις στο φούρνο με πάπρικα και θα εκπλαγείς από τη νοστιμιά του.
Συστατικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
- 3 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 αβγό χτυπημένο
- 130 ml γάλα
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μέσα σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ρίχνεις το κουνουπίδι και το αφήνεις να βράσει για περίπου 10 λεπτά
- Το βγάζεις με την τρυπητή κουτάλα και το αφήνεις στην άκρη
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνεις το γάλα
- Το αφαιρείς από την εστία και ρίχνεις το σκόρδο και την πάπρικα και ανακατεύεις καλά
- Το αφήνεις στην άκρη για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι και βγάζεις το σκόρδο
- Σε μια κατσαρόλα λιώνεις το βούτυρο, προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις καλά με το σύρμα
- Προσθέτεις το γάλα με την πάπρικα και ανακατεύεις καλά μέχρι να πάρει τη μορφή σφιχτής κρέμας
- Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτεις το αβγό και τη γραβιέρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα
- Βάζεις το κουνουπίδι σε ένα πυρέξ, ρίχνεις από πάνω την κρέμα, την γραβιέρα και τη φρυγανιά και το ψήνεις για μισή περίπου ώρα