Η παέγια είναι το διασημότερο ισπανικό πιάτο και θα την φτιάξεις εύκολα εντυπωσιάζοντας.
Συστατικά
- 1 λίτρο νερό
- 1 κ.γλ. σαφράν
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 μπουτάκια φιλέτα κοτόπουλου
- 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
- 1 πιπεριά τριμμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 φλ. ρύζι νυχάκι
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φλ. αρακάς
- 6 γαρίδες καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζεσταίνεις σε μια κατσαρόλα το νερό και το αφήνεις να πάρει μία βράση
- Προσθέτεις τον κρόκο Κοζάνης ανακατεύεις καλά και το αφαιρείς από την εστία
- Σε μια δεύτερη ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο για 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
- Το τοποθετείς σε ένα πιάτο και το αφήνεις στην άκρη
- Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρεις το λουκάνικο για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
- Το τοποθετείς στο ίδιο πιάτο με το κοτόπουλο
- Σοτάρεις την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2 λεπτά και προσθέτεις το ρύζι ανακατεύοντας καλά με την ξύλινη κουτάλα
- Ρίχνεις τις ντομάτες, ανακατεύεις καλά και προσθέτεις το νερό με τον κρόκο Κοζάνης
- Το αφήνεις να πάρει μια βράση και προσθέτεις το κοτόπουλο
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις για 10 λεπτά ακόμη
- Ρίχνεις τον αρακά, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει για 10-15 λεπτά
- Λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσεις από την εστία προσθέτεις τις γαρίδες και το λουκάνικο
- Ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα, το αποσύρεις από την εστία και σερβίρεις.