Οι βιβλιοπροτάσεις της Madame Figaro για τον Απρίλιο.
Οι διακοπές του Πάσχα είναι μια ευκαιρία να περάσουμε χρόνο με την οικογένειά μας αλλά και να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας. Το διάβασμα είναι μία από τις δραστηριότητες που μπορεί να μας χαλαρώσει, να μας ψυχαγωγήσει αλλά και να μας προσφέρει πολύτιμες γνώσεις. Παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε βιβλία που θα σου κάνουν παρέα τις γιορτινές μέρες που ακολουθούν.
“Το ψυχόμετρο” της Ρέα Βιτάλη
Τρεις γυναίκες συναντιούνται μέσα από την πένα της συγγραφέα και αφηγούνται τις ιστορίες τους, που δεν τις έχουν ξαναπεί, τις βαραίνουν, τις κατατρέχουν. Ένας γάμος με το ζόρι, μια σεξουαλική κακοποίηση, μια κατάθλιψη. Μιλάνε, σπάνε τη σιωπή τους και μαζί παίρνουν μια βαθιά ανάσα. Περισσότερο και από ιστορίες της ζωής, είναι ιστορίες της ψυχής (εκδ. Διόπτρα).

“Γηραιές μωρές παρθένες” της Μάργκαρετ Άτγουντ
Με διεισδυτικότητα και χιούμορ η διακεκριμένη συγγραφέας ξετυλίγει το κουβάρι της ανθρώπινης εμπειρίας συνομιλώντας με την εποχή μας και τα φαινόμενά της σε μια σειρά διηγημάτων που διερευνούν τον πυρήνα της οικογένειας, των σχέσεων, του γάμου, της απώλειας και της μνήμης αλλά και το τι σημαίνει να μοιράζεσαι ολόκληρη τη ζωή σου με κάποιον. Με το σχήμα της “μικρής φόρμας”, που είναι και στη μόδα (εκδ. Ψυχογιός).

“Η αρχή του κύκλου” του Michi Kobayashi
Οι γονείς ενός καθηγητή, όταν τον επισκέπτονται στην πόλη όπου ζει, ανακαλύπτουν σοκαρισμένοι ότι ο γιος τους, ναι, ο καθηγητής, είναι εξαρτημένος από το Ίντερνετ. Ως αυθεντικοί Ιάπωνες, σκέφτονται το δικό τους μερίδιο ευθύνης σ’ αυτή την εξάρτηση, αλλά υπάρχει λύση: μια μυστηριώδης γυναίκα θα διδάξει στον γιο τους τη γοητεία της αληθινής επικοινωνίας. Και με συμβουλές για εμάς (εκδ. Πεδίο).

“Ο εραστής του ηφαιστείου” της Susan Sontag
Ένα χορταστικό ιστορικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στη Νάπολη του 18ου αιώνα. Στο επίκεντρο ένας Άγγλος μανιώδης συλλέκτης αρχαιοτήτων και γύρω του διάφορα σημαντικά πρόσωπα και καταστάσεις: ο έρωτας της κόρης του για τον ναύαρχο Νέλσον, ο Γκαίτε, ο Ντε Σαντ και πολλοί άλλοι, όλοι τους στους δρόμους του πάθους και του πόθου (εκδ. Gutenberg).

“Οι νεκροί” του James Joyce
Ένα από τα πλέον γνωστά και σπαρακτικά διηγήματα από τη σειρά Οι Δουβλινέζοι του σημαντικού James Joyce, σε νέα μετάφραση από τον Αχιλλέα Κυριακίδη. Ένας άνδρας σε μια χριστουγεννιάτικη οικογενειακή γιορτή συνειδητοποιεί την αγάπη για τη γυναίκα του αλλά και το αβάσταχτο της παρουσίας, ως ανάμνηση, ενός παλιού, νεκρού πια, αγαπημένου της. Πώς να τα βάλεις με έναν νεκρό; (εκδ. Μεταίχμιο)
