10′ προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 10′
Υλικά
Μερίδες: 8
Για το κρέας και τη μαρινάδα
Για το γλάσο
Διαδικασία
- Σκουπίζουμε καλά το μπούτι για να είναι όσο πιο στεγνό γίνεται. Το αλατοπιπερώνουμε και το τρυπάμε σε οχτώ σημεία με ένα μικρό μαχαίρι. Μπήγουμε τα σκόρδα στις τρύπες και τοποθετούμε το μπούτι σε ένα βαθύ σκεύος που να το χωράει π.χ. μια λεκανίτσα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Περιχύνουμε το μπούτι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο για 6-7 ώρες ή για όλο το βράδυ, γυρνώντας το δύο-τρεις φορές (αν γίνεται) για να μαριναριστεί καλά από όλες τις πλευρές.
- Την επομένη, βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, την οποία σουρώνουμε και κρατάμε 200 ml. Την υπόλοιπη την πετάμε.
- Τοποθετούμε το κρέας στη χύτρα ταχύτητας Fissler και προσθέτουμε τα 200 ml της μαρινάδας.
- Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι, γυρνάμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 2 και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις εμφανιστεί ο κίτρινος δακτύλιος μειώνουμε τη θερμοκρασία. Όταν ο δακτύλιος στη βαλβίδα γίνει πράσινος, μαγειρεύουμε για 70 λεπτά.
- Κατεβάζουμε τη χύτρα από τη φωτιά και την αποσυμπιέζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για το γλάσο.
- Βγάζουμε το κρέας από τη χύτρα της Fissler, το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας, ώστε να στεγνώσει και το αλείφουμε με το γλάσο.
- Μεταφέρουμε το κρέας πάνω σε ένα ταψί με σχάρα (ή αν δεν έχουμε, το βάζουμε απευθείας στη σχάρα του φούρνου) και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C.
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 5-10 λεπτά, πριν σερβίρουμε. Έπειτα, κόβουμε και αφαιρούμε τον σπάγκο ή το δίχτυ και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
- Συνοδεύουμε με ψητές πατάτες και ψητά καρότα.
Source:
gastronomos.gr