Ναι, τα μαλλιά μας όσο μεγαλώνουμε αλλάζουν και αυτά. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την επιδερμίδα μας. Και μπορεί να νομίζεις τώρα, ότι απλά μιλάμε για το χρώμα,αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν γκριζάρουν τα μαλλιά μας, ταυτόχρονα αλλάζει και η υφή τους. Πώς ακριβώς και γιατί συμβαίνει αυτό;
Καθώς με την πάροδο του χρόνου οι θύλακες των τριχών παράγουν όλο και λιγότερη μελανίνη—αυτό που κάνει και τα μαλλιά να γκριζάρουν-, όταν συμβαίνει αυτό παράγεται και λιγότερο σμήγμα που είναι γνωστό ως το φυσικό μαλακτικό που δίνει στα μαλλιά και το δέρμα μας την απαραίτητη υγρασία. Κάπως έτσι, λοιπόν, όταν αρχίζει η μείωση της παραγωγής και των δύο στοιχείων που είπαμε πιο πάνω, τα μαλλιά μας γίνονται πιο εύθραυστα και τραχιά με την πάροδο του χρόνου, αφού χάνουμε προστατευτικά στρώματα της τρίχας και γίνεται πιο λεπτή, συγκρατώντας και λιγότερη υγρασία.
Τα steps που πρέπει να ακολουθούμε για τη σωστή φροντίδα τους:
Ενυδάτωση- Super SOS: Ξέρουμε ότι η ενυδάτωση είναι το παν, πόσο μάλλον σε αυτές τις περιπτώσεις. Έτσι, χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε ενυδατικά σαμπουάν και conditioners και ενσωματώνουμε στη ρουτίνα μας μια μάσκα μαλλιών μία ή και δύο φορές την εβδομάδα.
“Ναι” στα έλαια μαλλιών: Είναι απαραίτητο το να σφραγίζουμε αυτή την ενυδάτωση και σε αυτό μπορούν να συμβάλουν τα έλαια μαλλιών, χωρίς βέβαια να το παρακάνουμε, καθώς αυτό θα μπορούσε να βαρύνει τα μαλλιά μας και να τα κάνει πιο εύθραυστα.
Έμφαση στο τριχωτό της κεφαλής: Η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής είναι απαραίτητη. Από εκεί ξεκινούν όλα για τα υγιή μαλλιά. Χρησιμοποιώντας έτσι ένα ειδικά σχεδιασμένο serum που θα προσφέρει ενυδάτωση στο τριχωτό, θα καταφέρουμε να φροντίσουμε τα μαλλιά μας από τη ρίζα ως και τις άκρες. Παράλληλα, αν παρατηρούμε ότι τα μαλλιά μας πια είναι πιο θαμπά και πιο ξηρά, μπορούμε να κάνουμε και ένα scalp massage με διεγερτικά έλαια για να συμβάλουμε στην παραγωγή φυσικών ελαίων. Για παράδειγμα το έλαιο δεντρολίβανου, το tea tree oil ή το έλαιο jojoba μπορούν να προσφέρουν διεγερτικά ενεργά συστατικά.